Pączki znajdujące się w ofercie sieci to polskie wypieki z nadzieniem wieloowocowym w wersji z lukrem lub pudrem dekoracyjnym, wyprodukowane przy użyciu tylko naturalnych aromatów, bez utwardzonych tłuszczów roślinnych ani substancji konserwujących. Ich dostawcą jest firma Stokson. Regularna cena tego produktu to 98gr za szt., natomiast w środę poprzedzającą tłusty czwartek oraz w sam tłusty czwartek ich cena będzie jeszcze bardziej atrakcyjna.
Sprawdź także: Tłusty czwartek. Limit na pączki w Biedronce. Bali się bitwy w sklepie?
W większości sklepów Biedronka pod koniec lutego w ofercie czasowej pojawią się też pączki z nadzieniem o smaku różanym z migdałami, pieczone przez regionalne piekarnie.
Nowością w ofercie „tłustoczwartkowej" będą też produkty ręcznie ozdabiane i pakowane, takie jak: pączusie twarogowe od lokalnych cukierników oraz faworki z cukrem pudrem, dostarczane między innymi przez rodzinną firmę cukierniczą MW Janczewscy.
Źródło: Biedronka